Soğuk bir ortamdaki çocuklarını kalın kıyafetler giyme konusunda ikna etmeye çalışmak, ebeveynler için oldukça zaman alıcı bir uğraş.
Irvine, California Üniversitesinden bir araştırma ekibi, beyindeki oftalmik asit adlı bir molekülün Parkinson ve hareketle ilgili başka hastalıklar için yeni bir tedavi olabileceği ihtimalini ortaya koydu.
Sonuçları Communications Biology dergisinde yayımlanan araştırmaya göre yaşlı insanlar, daha önceden dinledikleri müzik parçalarını gençler kadar iyi hatırlayabiliyor. Ancak bunun için beynin bazı bölgelerinin diğer bölgelere göre daha fazla çalışması gerekiyor.
Pek çok bilimsel araştırma, çalışma sırasında verilen molaların sınav gibi uzun süreli hatırlama görevlerine yardımcı olduğunu ve öğrendiğimiz bilgileri kalıcı hâle getirmek için kurulan nöral bağlantıları sağlamlaştırdığını gösteriyor.
Gelişimsel döneme uygun olmayan dikkat eksikliği, hiperaktivite ve dürtüsellik olarak tanımlanan DEHB çocukluk çağının en sık görülen nörodavranışsal bozukluğu olarak biliniyor.
Zaman algısını laboratuvar ortamında test etmek güçtür. Bir hipoteze göre zaman algımız, belleğimizden ve ne kadar yeni deneyim yaşadığımızdan etkilenir.
Düşünerek gerçekten de kalori yakmak mümkün. Ancak bu rakam, çok da dikkate değer bir kalori miktarı değil.
Okumadaki yavaşlamanın orta yaşlarda başladığına dair bulgular mevcut. Henüz net bir açıklaması olmayan bu durumun olası nedenlerine dair öne çıkan bazı görüşler var.
Göz hareketlerimizin önemli bir bölümü biz farkında olmadan gerçekleşir.