Soğuk bir ortamdaki çocuklarını kalın kıyafetler giyme konusunda ikna etmeye çalışmak, ebeveynler için oldukça zaman alıcı bir uğraş.
Hilal şeklindeki kuyrukları sayesinde mako köpekbalıkları, saatte 74 km hıza varan süratleriyle okyanustaki en hızlı köpekbalıklarıdır.
Son bilimsel çalışmalar, proteinler ve DNA gibi biyolojik moleküllerdeki düğümler üzerine çalışmalar yapan araştırmacıların karşı karşıya kaldıkları, yüz yıldan uzun bir süredir çözülemeyen bir matematik probleminin çözümünde de yararlı olabileceğini gösteriyor.
DNA, canlıların özelliklerini belirleyen bilgileri taşıyan ve bu özelliklerin nesilden nesle aktarılmasını sağlayan biyolojik moleküldür. Canlıların vücudundaki tüm yaşamsal olaylar, DNA’daki bu kalıtsal bilgiler doğrultusunda gerçekleşir. Gelin DNA’yı daha yakından tanıyalım!
Japonya'daki Azabu Üniversitesinde hayvan bilimci oluşan bir araştırma ekibi, yaptıkları deneyler sonucunda sıradan ev kedilerinin herhangi bir teşvik ya da ödül olmaksızın insan sözcüklerini görüntülerle ilişkilendirebildiğini keşfett
Bilim insanları mantonun 1.268 metre derininden örnek almayı başardı. Sonuçlar, Dünya üzerinde canlı yaşamının nasıl ortaya çıktığının anlaşılması konusunda bilim insanlarına önemli bilgiler sağlıyor.
Bilim ve Teknik dergisi Ayın Sorusu köşesinde Ekim 2024 yayımlanan Değerli Taşların Sandıklara Dağıtılması sorusunun çözümü açıklandı ve doğru çözenler belli oldu.
Timsahlar aile üyeleri arasında ince, uzun ve sivri çenesi ile dikkat çeken ilginç bir tür bulunur: Ganj timsahı. Bu tür, Hindistan yarımadasının kuzeyindeki hızlı akan temiz nehirlerde yaşar.
Çin’deki Lanzhou Üniversitesinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, yüksek enlemlerde küresel ısınmanın en güçlü etkisi kış sıcaklıkları üzerinde görülmesi, toprakların umduğumuzdan daha az karbon tutması anlamına gelebilir.