Soğuk bir ortamdaki çocuklarını kalın kıyafetler giyme konusunda ikna etmeye çalışmak, ebeveynler için oldukça zaman alıcı bir uğraş.
Pittsburgh Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmada ağır depresif bozukluğun (majör depresif bozukluk) erkeklerin ve kadınların beyinlerinde, genler tarafından yönetilen işlevlerde farklılıklara neden olduğu anlaşıldı.
İki insanın konuşurken aralarında genellikle yaklaşık bir kol uzunluğunda mesafe bırakken, asansördeki mesafe bundan çok daha az olduğu için insanlar kendilerini garip, doğal olmayan bir durumun içinde hisseder.
Tehlikeli bir durumda kaslarımızın olabildiğince hızlı harekete geçebilmek için adrenalin; nefes alıp verme ve kalp atış hızını artırır, kan damarlarını genişleterek kaslarımıza daha fazla oksijen gitmesini sağlar.
Görme engelli bazı insanlar tıpkı yarasalar gibi çevrelerini algılamak için ekolokasyondan faydalanabiliyor. Şimdi araştırmacılar günün birinde görme engelliler için faydalı bir teknik olabilecek bu süreci anlamaya çalışıyor.
İlk kez karşılaştığımız insanların bazılarına çok kısa sürede ısınırken kimilerini tekinsiz bulmamızda, insanların yüz hatlarının etkisi olabilir.
Pittsburgh Üniversitesi’nden psikolog Jamie Hanson ve ekibinin Şubat ayında Journal of Child Psychology and Psychiatry’de yayımladığı bir çalışmaya göre fiziksel şiddete maruz kalan çocukların aile dışındaki ortamlarda yeni davranış kurallarına uyum sağlamakta güçlük çektiği ortaya çıktı.